Instructies en tips


PiRO installeren

Instructievideo: kijk hier hoe je de kamado (in dit geval een groen ei) klaar maakt voor pizza of indirect grillen met de PiRO.

Inspiratie en recepten


Kip en pompoen 

Simpel maar lekker gerecht! Voor deze video heb ik kippendijen ingesmeerd met ROCK'N'RUBS Paradise City, een heerlijke dry rub met tomaat en lavendel. Pompoenen (flespompoen en spaghettipompoen) gehalveerd, ingesmeerd met een beetje olijfolie en rijkelijk bestrooid met kaneel en grof zeezout. Kamado naar 200 graden en de pompoenen in ca 40 min gegaard, de kip had ca 20 minuten nodig. Geserveerd met een pittige saus van yoghurt en sriracha. En smullen maar!

Porchetta van t spit

In deze video maak ik een Italiaanse delicatesse: porchetta van 't spit. Jaren lang sprak ik dat uit als 'porsjetta' maar da's niet goed: je spreekt het uit als 'porketta' :-)

Heerlijk om op een 'Italian BLT' mee te maken: ciabatta met Porchetta, Rucola en Tomaatjes :-)

Wings in the basket

Voor deze korte video heb ik 1 kilo chickenwings gekruid met ROCK'N'RUBS Paradise City, een heerlijke rub met tomaat en lavendel. De wings hebben eerst 25 minuten op ca 170 graden gedraaid en daarna heb ik de temperatuur opgevoerd naar 220 graden voor het laatste kwartiertje. Heerlijke wings maar door het draaien in de mand verlies je wel veel van de rub. Tip: gebruik in een mandje een fijne (poederachtige) rub, dat blijft beter plakken.